Ergonomisch certificaat

De nieuwe bureaulamp LUCTRA® TABLE LITE is erkent als "Ergonomisch product" door het instituut voor Gezondheid en Ergonomie.

Iserlohn, 05.12.2023: Het Duitse instituut voor Gezondheid en Ergonomie (IGR) heeft LUCTRA® TABLE LITE het certificaat "Ergonomisch product" toegekend. Het IGR bevestigt hiermee dat de tafellamp van LUCTRA® een positief effect heeft op de gezondheid, het welzijn en de prestaties op de werkplek.


Het belang van visuele ergonomie

Ergonomische werkplekken spelen een steeds belangrijkere rol in de hedendaagse werkwereld. Bureaus met gedeelde werkplekken op kantoor of thuis moeten verschillende gebruikers in staat stellen om hun bureauhoogte, zithouding en monitorpositie aan te passen. Er worden akoestische systemen geïnstalleerd om omgevingsgeluid te absorberen. Ventilatie- en airconditioningsystemen dienen dan weer om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ook verlichting is een belangrijk aspect van ergonomie op de werkplek, maar wordt nog vaak over het hoofd gezien.

Optimale werkplekverlichting past het licht aan naargelang het dagritme van de gebruiker en is niet verblindend. De bureaulamp LUCTRA® TABLE LITE is hier exact voor ontwikkeld. Het bootst natuurlijk daglicht na en biedt zo belangrijke prikkels voor een stabiele interne klok. Zowel de lichtkleur als de lichtsterkte zijn instelbaar, waardoor de lamp zowel geschikt is voor ontspanning als gefocust werken. Hierdoor werkt de gebruiker comfortabeler en effectiever.

De nieuwste LED-technologie zorgt voor de beste lichtkwaliteit en voldoet aan de wettelijke vereisten dankzij de bijzonder gelijkmatige en heldere verlichting van de werkplek (900 lm).

Naast de lichtkwaliteit ondersteunt de verstelbaarheid (2 soepele scharnieren en een draaibare lampkop) van de armatuur een ergonomische houding op de werkplek naargelang de persoonlijke lichaamslengte en het soort werk.


Doorslaggevende factor bij aankoop

IGR ondersteunt bedrijven en overheden bij het ontwerpen van humane werkomgevingen. En dit zowel in administratie, productie of mobiele werksituaties. Hiervoor beoordelen ze uiteenlopende arbeidsmiddelen, apparaten en installaties op functionaliteit en gebruiksgemak. De door hen toegekende certificaten vormen een leidraad voor investeerders en eindgebruikers in de aankoop van ergonomische producten.


Move to LITE: licht aanpassen met gebarenbesturing

De bureaulamp LUCTRA® LITE, verkrijgbaar sinds oktober 2023, heeft een lichte behuizing van zwart aluminium en is vooral uniek dankzij de driedimensionale gebarenbediening onder de lampkop. De ingebouwde sensor zet handbewegingen om in commando’s zoals aan-/uitschakelen, lichtkleur veranderen en helderheid instellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!