Officiële designprijs voor LUCTRA® TABLE LITE

Een bekroning door het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Technologie

Iserlohn, 07.12.2023: Na verschillende eerdere awards werd nu ook de nieuwste telg in het LUCTRA® assortiment bekroond met een German Design Award. De bureaulamp LUCTRA® TABLE LITE kreeg de prestigieuze prijs voor zijn uitmuntend productdesign in de categorie verlichting. Officiële uitreiking op 26 januari 2024 in Frankfurt.

Het oordeel van de jury klonk als volgt: "Met een helder en minimalistisch design realiseert de LUCTRA® LED-tafellamp een elegante, moderne en puristische inrichtingsstijl. Ook bevordert de lamp het welzijn van de gebruikers door de realistische nabootsing van daglicht." was het oordeel van de jury. De lamp is verkrijgbaar sinds oktober 2023.


Hoge lichtkwaliteit

De tafellamp LITE maakt gebruik van onderzoeksresultaten omtrent het effect van biologisch kunstlicht op mensen. Persoonlijk instelbaar licht is mogelijk op basis van lichtkleur en lichtsterkte. Dit resulteert in een Human Centric Lighting (HCL) benadering en bevordert visuele ergonomie en comfort op de werkplek.

De geïntegreerde LED-technologie zorgt voor de beste lichtkwaliteit, voldoet aan het HCL-concept dankzij de  heldere verlichting van de werkplek (tot 900 lm) en voldoet ook aan de nodige wettelijke vereisten.
 

Move to LITE: licht aanpassen met gebarenbesturing

De bureaulamp LUCTRA® LITE heeft een lichte behuizing van zwart aluminium en is vooral uniek dankzij de driedimensionale gebarenbediening onder de lampkop. De ingebouwde sensor zet handbewegingen om in commando’s zoals aan-/uitschakelen, lichtkleur veranderen en helderheid instellen.


Tijdloos en licht design

De tafellamp heeft een bijzonder lichte behuizing van zwart aluminium. Deze kleur speelt helemaal in op huidige trends inzake kantoor- en huisaccessoires. Alle onderdelen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en zijn recyclebaar. Dankzij het lage gewicht heeft de LUCTRA® TABLE LITE slechts een kleine ronde voet nodig. Dit bespaart ruimte op het werkblad.


Gebruiksvriendelijk en functioneel

De intuïtieve bediening met handgebaren is een bijzonder uniek voordeel bij het gebruik van de LUCTRA® lamp. De stroomvoorziening verloopt via een eigentijdse USB-C aansluiting via de meegeleverde stroomkabel of door aansluiting op een laptop of powerbank.

"Met deze TABLE LITE wilden we de nieuwste technische mogelijkheden en de beste lichtkwaliteit combineren met een bijzonder verfijnd design. Deze German Design Award is voor ons de bevestiging dat we hierin zijn geslaagd en we zijn dan ook bijzonder vereerd met deze prijs", zegt Anna Kondakis, Product Manager New Work Solutions.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!